LAINATTUJA LAUSEITA
”Päivät ikävöivät öitä. Ne roikkuivat öiden välissä harmaina ja haluttomina. Ne olivat narulle unohtunutta pyykkiä.”
(Asko Sahlberg, Irinan kuolemat)


"Hetki, nyt ja tässä. Elämä on ensin pitkä ja sitten lyhyt. Se kiteytyy pisaraan, vaikka olisi satanut kaatamalla." (Kari Hotakainen, Henkireikä)

”Elämän jokainen hetki on tärkeä, jokainen kohtaaminen, jokainen teko, kaikki oleminen. Ja kun elämän perusluonne on ajan jatkuva virta, se antaa vain tämän hetken meille. Kohta sitä ei enää ole. Jos emme osaa sitä oivaltaa, hetket menevät meiltä ohi.”  (Pekka Hämäläinen, Elämisen vimma ja syvä ilo)


Se mitä tapahtuu, tulee tapahtumaan, murehdit sitä tai et. Jos et voi tehdä asialle mitään, älä huoli.” (Pekka Hyysalo, Fight back)

”Ja elämä on otettava vastaan sellaisena kuin se tulee. Kaikki sen kauneus mutta myös sen suurin heikkous.” (Romain Puértolas, Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven)

”Meidän täytyy varjella arkipäivää ja sanoja, hyviä sanoja. Meidän täytyy siis varjella pieniä ja hyviä sanoja. Rohkaisevia, ilahduttavia ja hellävaraisia sanoja. Ja välttää niitä toisia, jotka vahingoittavat…”
(Sven Westerberg, Jumalan kauhistuttava poissaolo)


”Onni syntyy siitä, että hyväksyy ne olosuhteet, jotka nyt ovat. Sillä nehän ovat joka tapauksessa. On mieletöntä vastustaa sitä mikä on, sillä se mikä on, on joka tapauksessa.” (Tommy Hellsten, Tähän olen tullut)


”Jokainen epäonnistuminen voidaan tulkita myös kokemukseksi, joka auttaa uuteen alkuun.” (Markku Lappalainen, Miksi aivot sanovat ei - Opi uusi tapa ajatella)


"Äläkä koskaan ala joksikin vain siksi, että joku toinen niin tahtoo." (Tommi Kinnunen, Lopotti) 


Voit kokea mielihyvää, teitpä mitä tahansa. Ei ratkaisevaa ole se mitä teet vaan miten hyvin sen teet. Mielihyvä tulee tekemisestä, yrittämisestä. Ylpeydestä ja itsekunnioituksesta. Siitä, että tekee parhaansa.” (Erik Bertrand Larssen, Helvetinviikko)


 ”Jos et tee mitään, unelma on pelkkä toivomus… Virheitä täytyy tehdä, että oppii jotain. Luovuttaminen tappaa enemmän unelmia kuin epäonnistuminen.” (Arman Alizad, Armanin maailma)

”Kirjat eivät tietenkään ole pelkkiä lääkäreitä. Jotkut romaanit ovat helliä elämänkumppaneita. Jotkut taas lyöntejä avokämmenellä. Toiset ovat kuin ystävä, joka kietoo lämpimän huovan hartioille kun syksy masentaa. Ja toiset… niin. Jotkut romaanit ovat vaaleanpunaista hattaraa, kihelmöivät kolme sekuntia aivoissa ja jättävät jälkeensä onnellista tyhjyyttä. Niin kuin lyhyt, kiihkeä rakkaussuhde.” (Nina George, Pieni kirjapuoti Pariisissa)

”Sillä meidän hetkemme ovat pieniä ja päivämme hauraita, ja kättemme jäljet maailmassa kuuluvat meille ja silti rajojemme tuolle puolen.”
(Emmi Itäranta, Kudottujen kujien kaupunki)

”Lopulta kirjailijan tehtävä on naputtaa konettaan kalsareissa ja villasukissa ja katsoa, mihin se riittää.” (Tuomas Kyrö, Uusi urheilukirja)


”Ilman unia, muistoja ja kuvitelmia elämä kävisi tefloniksi. Syvyys katoaisi.” (Tiina Piilola, Taivaanmerkit)


"Havunneulasten vihreä väri oli auringonpaisteessa vaalea, varjossa melkein musta, mutta kaikissa puissa oli jotakin kevyttä, kesä sen teki, ne eivät seisoneet sisäänpäin kääntyneinä kuten talvella, ei, ne kahisivat lämpimässä ilmassa ja kurkottivat kohti aurinkoa niin kuin kaikki muukin elävä."
(Karl Ove Knausgård, Taisteluni - Neljäs kirja)


“Usein puhutaan elinikäisestä oppimisesta, mutta yhtä hyvin voisimme puhua koko elämän mittaisesta etsimisestä, johon luonnollisena osana liittyy epäily. Etsimistä pitää yllä epämääräinen jännite. Se, mitä olemme etsineet, paljastuu ehkä vasta kun löytö on kenties monienkin erehtymisien jälkeen tehty ja jännite purkautunut. Osoittautuu, että toiminnalla on ollut kohde ja että toiminta sellaisenaan on antanut elämiselle mielen. Seuraa helpotuksen huokaus, jonka jälkeen ehkä alkaa uusi etsiminen, sillä jännitteitä viriää ja kiinnostavia löytöjä riittää elämässä vielä vanhuuden viimeisiin päiviin saakka.” (Antti Eskola, Vanhuus)

“Opettamisesta ja oppimisesta tulee näkyvää, kun opettaja näkee oppimisen oppilaiden silmin ja auttaa oppilaita tulemaan itsensä opettajiksi.” (Flipped learning – Käänteinen oppiminen)
(Sivua on päivitetty 13. elokuuta 2017.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!