Asta Raami: Älykäs intuitio

Kustantaja: Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 220 s.



M

iten ihminen voi yltää täysin uusiin, ennennäkemättömiin oivalluksiin? Miten ratkaista yhä vaikeampia ongelmia, joita kohtaamme maailman monimutkaistuessa? Vastaus löytyy ihmisen sisäisen tietämisen hyödyntämisestä ja rajallisen älyn ylittämisestä. Ihmisen ajattelu koostuu karkeasti kahdesta päätyypistä: tietoisesta päättelystä ja intuitiosta.
Intuitio on usein ylenkatsottu tietämisen tapa, joka jää helposti hyödyntämättä niin työelämässä, koulutuksessa kuin henkilökohtaisten tärkeiden ratkaisujen hetkillä. Älykäs intuitio käsittelee yleistajuisesti ja inspiroivasti intuitiivisen tiedon eri muotoja. Intuitio ei ole vain sattumanvarainen oivallus: intuitiivisen tiedon vastaanottamiseen voi tietoisesti virittäytyä. Intuition luotettavuutta on mahdollista arvioida ja intuitiivisia taitoja voi jokainen kehittää - oleellista on erottelukyvyn ja havainnointikyvyn kehittäminen. Yhdessä ne muodostavat intuition tunnistamisen ja kehittämisen ytimen.
Teoksessa pohditaan intuitiota monen eri näkökulman kautta. Eri alojen asiantuntijat, ihan tavalliset ihmiset ja myös kirjoittaja itse kertovat, kuinka he hyödyntävät intuitiota elämässään. Mukana on tieteellisiä tutkimustuloksia ja käytännön harjoituksia, jotka auttavat havainnoimaan ja ymmärtämään oman intuition toimintaa.
Oma arvioni: Monipuolinen ja inspiroiva kurkistus inspiraation kiehtovaan maailmaan. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille intuitiivisesta tiedosta kiinnostuneille. Saattaa olla, että tämän kirjan luettuasi sinäkin uskallat luottaa omaan sisäiseen tietoosi entistä enemmän.